2016 Ford Focus RS

Ford představil svojí třetí generaci Focusu RS. Tento inovativní model nabídne pohon všech kol. Má být vyráběn na stejném místě jako předchozí modely a těšit se můžeme i na skvělý výkon 300 koňských sil. Pojďme se blíže podívat na tento skvost, který se nám již brzy představí v ostré verzi.

Sportovní tělo a dravý pohled

Sportovní tělo je pro Ford Focus RS samozřejmostí. Nový model není pozadu a doslova se jedná o hot-hatch, který je rovnou připraven na super speciální rally. Přední část je tvořena lichoběžníkovou mřížkou a splitterem, který sahá hluboko a má krásný výhled na mezichladič.

Boční profil je v klasickém RS stylu, přičemž se nyní vytvořil dostatek prostoru pro 19-palcová kola z lehkých slitin, které jsou exkluzivně k dostání pro každý model. Zadní části dominuje aerodynamický difuzor.

Celkově vzato, nový Ford Focus RS vypadá skvěle a jeho dravý pohled odhaluje předem jeho schopnosti. Krásná je i modrá barva Liquid, která je třešničkou na dortu.

Závodní charakter se nachází i v interiéru

Jak se dalo očekávat, nový Ford Focus RS je v interiéru plný závodních detailů a svůj sportovní charakter nezapře. Vše začíná u plochého volanty a konče množstvím znaků RS. Celý balíček je doplněn o sportovní pedály z lehkých slitin, nové středové konzole a řadou funkcí a multimediálního balíčku.

Výkon, výkon a zase výkon

Nové RS nese 2,3 litrový EcoBoost čtyřválec, který je tentokrát vyladěný na 345 koňských sil a 324 liber-stop točivého momentu. Zrychlení z nuly na sto zvládne za krásných 4,7 sekundy a maximální rychlost dosahuje úctyhodných 266 km/h.

Pokud vše sečteme dohromady a vyzdvihneme agresivní karosérii, skvělý točivý moment a bohatý interiér, má nový Focus RS co nabídnout. Bojíme se jen cenovky, která by se mohla vyšvihnout do nadmořských výšek.