2017 Mazda CX-5

V posledních letech se Mazda CX-5 propadla na spodní příčky prodejnosti. Mnohem lépe si vedla konkurence. Model Honda CR-V byl velmi oblíbený a prodalo se ho na 350 tisíc kusů. Mazda CX-5 2013 upoutala jen 100 tisíc zákazníků. Největší problém Mazdy byl v designu. Pro nový modelový rok se tedy můžeme těšit úprav na karoserii, ale i řadu jiných změn, které dělají z Mazdy CX-5 více sexy kus.

Větší rozměry a krásné linie

Nová Mazda CX-5 je o něco širší v přední a zadní části. Rozložení oken se vůbec nezměnilo, jen byly přidány zajímavé detaily. V boční části si můžete všimnout nových elegantních linií, které vytváří konkávní prostor těsně za zadním sklem.

Za pozornost jistě stojí i přední mřížka, která má plovoucí vzhled a je zdobena krásnou chromovou lištou. Z předního pohledu vypadá Mazda CX-5 monumentálně. Nové rozměry a především upravený design ji prospěl. Má tak mnohem přitažlivější křivky, které mohou zatočit s konkurencí.

Interiér je také osvěžuje a konečně nabízí moderní a svěží design. Přístrojová deska je nově plošší, než dříve. Nabízí řadu ovládacích prvků a nevzhledný displej je minulostí. Většina interiéru je v krásné sněhově bílé barvě. Sedla jsou vybavena většími podhlavníky a celkově je jízda a posezení v interiéru pohodlnější.

Změny motoru jsme se nedočkali

Model Mazda 6 2017 získal nový 2,5 litrový motor SkyActiv. Bohužel podobné změny jsme se u CX-5 nedočkali a je opět vybavena stejným motorem, jako loňské modely. To znamená, že dostanete 155 koňských sil a 150 liber-stop točivého momentu.

Přestože se Mazda CX-5 aktualizovala z poloviny, jedná se o povedenou úpravu. Čerstvý styl v designu exteriéru i interiéru vítáme. Mnohem lépe si povede ve srovnání s konkurencí a design je opravdu přitažlivý. Jediný problém vidíme v nedostatečné aktualizaci pohonné jednotky. Je zapotřebí spokojit se stávajícím motorem nebo se poohlédnout jinde.